Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Jejda Jano, ty si mi udělala chutě, teď začínám litovat, že sme si při letošní návštěvě ČR kus špeku nekoupili a nedovezli, u nás to nekoupíme ani u řezníka, jenom v našem největším městě (kam to máme 600 km) je údajně obchod, kde se to dá koupit. No jo, nezbývá, než si nechat tu chuť zajít, ale zrovna tak, jak naše letošní mizerné počasí, to nějak i bez špeku přežiju. My, coby děti vesnice (tedy myslím Tebe a mě) jsme měli ke kvalitními špeku domácí výroby nejenom přístup, ale dokázali jsme se stát špekovými gourmenty. Ovšem alespoň v mém případě, kde ty loňské sněhy jsou.;-):-)

1 0
možnosti
JS

To nevím, jak a zda bych byla schopna bez takových základních dobrot vařit, Dane8-o

Děkuji Ti za nahlédnutí a přeji Tobě i Tvé paní krásné dny :-)

0 0
možnosti
PL

Slanina či špek jsou dobré i k snídani. A když se papají s chutí a není to každý den, tak není potřeba používat výrazy jako "nezdravé" a podobně.

1 0
možnosti
JS

Špek či slanina mi nesmí doma chybět, protože je to základ vaření stejně jako cibule, česnek a brambory :-)

Děkuji Ti Pavle za nahlédnutí a přeji hezký den :-)

0 0
možnosti
Foto

Super!!! Už vím, co si dám dnes k večeři. Koupím chleba a kus špeku.... Díky za inspiraci, Jani.

1 0
možnosti
JS

Pavle, děkuji a vinšuji dobré chutnání :-)

1 0
možnosti
Foto

;-DR^Slanina je nenahraditelná;-D

2 0
možnosti
JS

Alžbeto, v kuchyni je to nenahraditelná ingredience ;-D

Děkuji Ti za milé navštívení a přeji hezký den :-)

1 0
možnosti
Foto

R^tak snad to s tou Poslední večeří nebude tak horké:-)

no a jinak, co dodat? Mńam!:-)

1 0
možnosti
JS

Každou večeři i jiné věci s mým mužem bereme jako kdyby byly poslední :-)

Libi, děkuji Vám za čtení a vinšuji pěkné dny :-)

0 0
možnosti
KT

Možná, že bude lepší, když příště zvolíte jiné téma. Od té doby co jsem to tu navštívila, nelze mi mysleti na cokoliv jiného! Zachránila mě pouze drobnost, že nemám doma ani slaninu, ani chleba.;-D

Karmu dávám jen se sebezapřením, že jste to vy, která si ji zaslouží pokaždé.

2 0
možnosti
JS

Děkuji pěkně a přeji Vám krásné dny :-)

0 0
možnosti
KT

Akorát je to nezdravé, jako ostatně všechno co je dobré, ale je to nádhera. Mňam

2 0
možnosti
JS

Klárko, ano - je potřeba si užít i to nezdravé ;-DR^ Jednou někdo prohlásil, že "tělo má jít do hrobu zhuntovaný". Ne že bych se tím řídila, ale občasně je to potřeba :-)

0 0
možnosti
JP

J20a77n 49P85a80l35l40a98s

25. 7. 2017 22:39

Dobrý večer, vůně stoupá z klávesnice i monitoru... Tímhle receptem překvapím manželku, až se vrátí s kocourem z hor. Jenom prosím, smutně koukám: Až jí budu nakupovat ingredience, co je to iberijský nebo máslový špek a kde se koupí?

Díky a karma, jste inspirující žena, nejen co se jídla týče.

1 0
možnosti
JP

J77a26n 98P75a38l14l68a30s

25. 7. 2017 22:45

P.S.: Není tam, co s vysmahnutým omastkem ze špeku. Nebo se na plátky chleba dá jen špek a omastek se nepoužije? Co se (nejen) vaření týče, jsem diletant, tak se omlouvám za nechápavost.

1 0
možnosti
OK

O70t98a 20K78i61n87c

25. 7. 2017 22:35

Paní Slaninová, super blog, až jsem musel zakousnout nějaký mls. :-) Samozřejmě ode mne karma. R^

1 0
možnosti
JS

Oto, děkuji Vám za navštívení a přeji dobré chuti :-)

1 0
možnosti
Foto

Dík za inspiraci pro dnešní večeři. Ledový salát ale nemám, tak si načesnekovaný chleba posypu těmi vysmaženými škvarky. Nic tím nepokazím, že ne?:-)

1 0
možnosti
JS

Karle, i to zní dobře :-)R^

Děkuji za vzácnou návštěvu a přeji Ti dobré chutnání.:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS