Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je dobře, že nic není stejné :-)

1 0
možnosti
JS

Je to tak, Jani VR^

Kdyby bylo, svět na místě stojí a lidi pomřou nudou :-)

Děkuji Vám za nahlédnutí i příspěvek a přeji pěkný večer :-)

0 0
možnosti
RE

Ta tvoje kamarádka s kytarou nás těšila z CD cestou do Norska:) Vrtošivý přístroj nám dopřál dokonce pět písniček vcelku za sebou...Dodá radost i když hraje líp než já...:-)

Papírová vlaštovka, jež přistála na skříni. Co ta nám v dětství způsobila útrap a čekání svojí okamžitou absolutní nedostupností, než jí někdo "velkej" sundal:) Dneska to tam normálně odložim - nuda:)

1 0
možnosti
JS

Romane, to je skvělá zpráva - Ilču by to potěšilo, že hrála až v Norsku R^:-)

Vlaštovky jsou prevíti, mají své vrtochy :-)

Pozdrav Jaru a užívejte si sebe a klidu :-)

0 0
možnosti
MB

Jo, jo, klasika ... Nové druhy zábavy, hledání brýlí, odklon od zájmu kde jsou nové veřejné domy s lucerničkami - ale kde zřídili novou lékárnu, nevíme co bylo včera - víme co bylo před 30 lety , pravda, máme vše - ale zase nevíme kde ... Co ale pak víme 100 % je to, že dříve byly švěstky fakt větší, sladší a modřejší ! ... :-)

1 0
možnosti
JS

Miroslave, Vy jste mě opět rozesmál a já se na to snad i těším ;-)

Díky za Váš náhled a přeji pěkné dny

1 0
možnosti
Foto

Sestři, ať se Ti hezky a příjemně vzpomíná celý dlouhý život!!R^R^:-):-)

1 0
možnosti
JS

Bráško, díky od V a přeju Ti stálé zdraví pro všechny časy R^:-)

0 0
možnosti
PL

Nerozumím nadpisu - ženy totiž nestárnou, nebe je krásné pořád a chleba, který peče moje žena, voní úžasně. Ale jinak samozřejmě hezky napsané.

1 0
možnosti
JS

Pavle, stárneme... a jak!;-)

Děkuji Ti za nahlédnutí a přeji hezký večer :-)

0 0
možnosti
Foto

Nic není jako dříve. Snad jen to nebe je pořád více méně stejný, chleba seženeš i v neděli, voní jinak, protože je ho víc druhů a určitě už se nedělá tak poctivě jako za časů našich prababiček. Všichni stárneme, i naše děti. A z těch nánosů vzpomínek filtrujeme převážně to lepší, na čem nám záleželo, ale co je už dnes jiný...V:-):-)

1 0
možnosti
JS

:-)VPavli, děkuju Ti... ke Tvým slovům už není víc co dodat než R^

Užij si krásných dnů :-)

0 0
možnosti
Foto

:-)Ty, ze starnes, Jani? Nesmysl, zrejme nejaka chyba ve vypoctuR^

1 0
možnosti
JS

;-)Jeníčku, nevím;-D někdy je mi patnáct a někdy sto padesát;-D

Děkuji Ti za milé navštívení a všem vám doma vinšuji krásné pospolité dny:-)

1 0
možnosti
BV

Paní Slaninová,

krásně poetícké vzpomínéní.

Takže se omlouvám, že poněkud naruším to všeobecné nostalgično.

Dovoluji si tvrdit jako objektivní fakt, že ten chleba dříve víc voněl, aspoň co se týče toho obyčejného běžně dostupného prakticky v každé samošce o pekárně vůbec nemluvě, Prostě nebyl tak ošizený a ne schválně nedopečený, aby vypadal dlouho "čerstvě měkký", jak nám ho servírují řetězce a o zmražených dopékaných polotovarech vůbec nemluvě. I dnes někde dostanete pěkně voňavý chléb, ale ta cena vám značně podráždí i jiné vnímání. (Holt technik se nezapře)

A paní Slaninová, Vaše příjmení mi připomnělo domácí slaninu z domácí zabíjačky dvoumetrákového doma krmeného prasete. Ta se den či dva udila společně s naloženým masem kouřem ze švestkové či třešňového dřeva a výsledek byl chuťový skvost, který se jen rozplýval na jazyku. Nečekám, že bych takovou slaninu ještě někdy jedl, i přes ty zaručeně domácí, co vám nabízejí všelijaké delikatesy. Prostě doba pokročila, nejen jsem zestárnul, ale proměnila se i vesnice kam jsem k tetě na zabiječky jezdil. Bohužel už není teta ani ten statek s báječnou udírnou, kam chodila udit celá vesnice.

Je zcela nepochybné, že stárneme a mění se i naše vnímání okolí, ale stejně se mění i to okolí, někdy k lepšímu a někdy bohužel k tomu horšímu. Naštěstí si většinou více zapamatujeme to dobré: Chleba co více voněl, modřejší nebe, báječnou slaninu, bruslení na zamrzlé Vltavě, sáňkování v zasněžené Praze a spoustu dalších báječných věcí. A to je dobře. Kdoví co k tomu přibude, pokud tu budeme ještě za dalších X let?

2 0
možnosti
JS

Bohumile, máte do jisté míry pravdu - některé dnešní technologické postupy jsou postavené na urychlení procesů a vysoké obrátkovosti, ale ne vše bylo růžové kdysi, ne vše je špatné dnes, jen jsme nuceni lépe si vybírat a více zkoumat :-)

Děkuji Vám za pěkný příspěvek a přeji Vám krásné dny jsoucí i budoucí:-)

0 0
možnosti
SH

Částkov, Studánka. Jano, a ten poměr výšky a sebevědomí k plotu. Bezva! Bezva!

1 0
možnosti
JS

Sylvo, moc Ti děkuji za vzácnou návštěvu a přeji Ti báječné dny:-)

0 0
možnosti
BK

VR^, jooo, tohle vzpomínání mi taky honí myšlenky, jestli už nestárnu:-). Chce to trochu "vohulit" tu současnost, aby to pořád šlapalo:-). Při vidině vaší krásné budoucnosti s maringotkou- můžeš být Jani úplně v klidu. To bude mít tutově pořádný grádyR^:-).

1 0
možnosti
BK

Jééé, Jani, ty jsi mě vlastně inspirovala. Kája má na kontě krásnou věc: Když jsem já byl tenkrát kluk.......;-). Ta píseň je nádherná. "Zemanův klavír" se má na co těšit:-). Název blogu: Inspirace Slaninkou:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS